De ce Oxigen?

Adevărată recuperare din dependenţă implică nu doar abstinenţa consumului de substanţe (sau absenţa jocului - în cazul dependenţei de jocuri de noroc), ci implică înlocuirea acelor comportamente dăunătoare cu altele benefice şi sănătoase. În centrul Oxigen suntem pregătiţi pentru a oferi un tratament holistic, acordând beneficiarilor noştri tot suportul pentru o viaţă senină, în abstinenţă.

Poţi alege cu încredere centrul Oxigen, atât pentru tine sau pentru cei dragi ţie, această alegere fiind susţinută de o serie de argumente care atestă o bună cunoaştere şi înţelegere a procesului de recuperare:

  • Echipa noastră de psihologi deţine abilităţile şi experienţa necesară în a relaţiona într-o manieră dinamică, chiar şi cu cei mai dificili dintre beneficiari. Acest lucru implică capacitatea de a asista persoane cu stări depresive sau atitudine lipsită de speranţa, furie, lipsa de motivaţie, rezistenţă la schimbare. Suntem uniţi într-un obiectiv comun - acela de a ne susţine beneficiarii în lupta lor contra dependenţei.
  • Viziunea noastră terapeutică urmează principiile Programului Minnesota (cunoscut sub Programul celor 12 paşi). Prin urmare centrul Oxigen îşi fundamentează activitatea terapeutică pe un program cu o experienţă de peste 70 de ani şi mii şi mii de persoane recuperate din adicţie.
  • Planul de recuperare este unul specializat şi individualizat. Nu de puţine ori, dependenţele sunt asociate şi cu alte tulburări psihice. Tocmai de aceea cei ce aleg centrul Oxigen dispun, în primă fază, de o evaluare riguroasă a personalităţii, urmând ca pe baza informaţiilor dobândite să se elaboreze un plan specializat, care să se plieze pe problemele şi specificul persoanei. 
  • Centru Oxigen încorporează o viziune holistică (complexă) asupra persoanei şi asupra dependenţei, motiv pentru care am creat un program complex de terapie care include atât persoana dependentă cât şi familia din care acesta provine. În acest sens, menţionăm o gama largă de tipuri de terapie: terapia de grup, care reprezintă baza programului, consiliere individuală, terapie ocupaţională, terapie de cuplu şi familie. Membrii familiei pot dispunde de oportunitatea de a face parte din programul terapeutic.
  • Centrul Oxigen nu este doar un centru de tratament ci şi unul de prevenţie. Ştim cât de importantă este prevenţia în familiile cu copii ai celor afectaţi de dependenţe, cunoaştem urmările pe termen lung ale copiilor ce şi-au văzut părinţii în timpu abuzului şi înţelegem consecinţele devastatoare asupra vieţii lor. În acest sens oferim suport în prevenţia comportamentelor adictive. Prin colaborarea permanentă pe care centrul Oxigen o are cu Centru în regim ambulatoriu, "Izvorul Tămăduirii", asigurăm suportul therapeutic pe termen lung, la cerere, pentru familiile beneficiarilor. În felul acesta aducem un plus în susţinerea familiilor prin conectarea la resursele comunitare. Antrenarea tuturor resurselor de suport pentru cei aflaţi în această luptă cu dependenţa reprezintă un spirijin real pentru redobândirea armoniei de familie şi menţinerea unui curs sănătos al vieţii.
  • Oferirea de suport spiritual. Recuperarea implică adeseori şi o răscolire a vieţii. Astfel persoana este pusă în situaţia de a face schimbări în cele mai profunde şi înrădăcinate arii ale vieţii. Această ar putea însemna schimbarea stilului de viaţă, a felului manipulativ de a gândi sau chiar a unor prieteni. O schimbare amplă a vieţii implică o conectare la sine şi conectare la dimensiunea spirituală. Înţelegerea acestui fapt ne-a determinat să adoptăm spiritualitatea, ca parte integrantă a procesului de recuperare şi menţinere din dependenţă.
  • Suport în menţinerea abstinenţei. Recuperarea unei persoane dependenţe este un proces îndelungat care implică o perioadă lungă de timp. Tocmai de aceea, prin programul de asistenţă cât şi prin legăturile cu resursele sociale, asigurăm consiliere beneficiarilor noştri chiar şi după ieşirea din program. Pentru informaţii în acest sens puteţi accesa rubrica.
  • Promovăm un stil de viaţă sănătos. Înlocuirea comportamentelor nesănătoase şi substanţelor dăunătoare cu o dietă sănătoasă şi echilibrată, reprezintă o componentă esenţială în programul de recuperare adoptat de Centrul Oxigen. O alimentaţie sănătoasă, dublată de activitate fizică ajută organismul să se recupereze în urma abuzului de substanţe şi îmbunătăţeşte activitatea psihică. Procesele chimice din organism se modifică ca urmare a unei alimentaţii sănătoase şi a unui stil de viaţă echilibrat.
  • Rutina unor comportamente şi atitudini sănătoase, sunt principii puternic promovate în centrul Oxigen prin întreg programul terapeutic. Beneficiarii centrului descoperă noi modalităţi de relaxare şi petrecere a timpului, antrenându-şi creativitatea prin atelierele de terapie prin artă, ergoterapie sau terapie ocupaţională. Activităţile de recreere şi creaţionale induc un sentiment de normalitate, ce poate deveni un punct de start în revenirea şi integrarea într-o viaţă sănătoasă.
Centrul Oxigen oferă cadrul ambiental reconfortant astfel încât să creeze un mediu plăcut şi detaşat de factorii stresori din exterior. Rezidenţii centrului se pot bucura de condiţii de locuit la standard ridicate, o varietate mare de activităţi de recreere, precum şi de o sala de fitness şi forţă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie. 

Angajaţii centrului, precum şi membrii grupului administrative dispun de o abordare profesională şi totodată colaborativă pentru menţinerea armonioasă a programului de recuperare.